luni, martie 9

Articol de 9 Martie

Nu e un articol de urat "La multi ani" nimanui, desi ar fi cazul, nu e un articol de 8 Martie si nici cu ocazia sarbatoririi celor 40 de mucenici. Este o succesiune simpla de randuri dedicate Laurei Stoica.
Au trecut trei ani de cand a murit, trei ani de cand Dumnezeu se bucura mai mult decat noi de vocea ei incredibila. Pentru ca asta vreau sa cred despre toti oamenii buni care au plecat acolo sus.
Stiu ca se spune despre poporul roman ca isi aduce aminte de marile valori si le pretuieste numai dupa ce au murit. Sincer, cam asa sta treaba. Le inaltam un piedestal dupa ce devin ingeri. Pana atunci preferam sa spunem ca exista, sa ii ascultam din cand in cand si sa ne bucuram.
O ador pe Laura Stoica, ii ador vocea. Fredonez melodiile ei de cand ma stiu. Dar nu pot sa spun ca sunt cel mai mare fan, as fi ipocrita daca as face asta. Sunt doar un om care ii asculta melodiile si acum, caruia i-a placut intotdeauna de ea si care regreta ca a plecat.
Melodia mea preferata este "Asa frumoasa". Imi aduc aminte ca am vazut emisiunea lui Teo atunci. In orice caz, melodia este o dedicatie pentru toate persoanele care iubesc si sunt iubite.
Probabil ca unii ma considera ciudata, dar acest articol il dedic Laurei si vocii ei. Macar atat pot sa fac si eu, doar sunt un muritor de rand.
Seara faina tuturor!

5 comentarii:

Andreea spunea...

Eu tin minte ca atunci cand am vazut la stiri ca s-a dus, am plans minute in sir. Si apropo de Teo, mi-o aduc aminte cum plangea in hohote la moartea Laurei Stoica.
Pacat de asa o voce si mai ales pacat ca in sfarsit isi gasise linistea si fericirea inainte de a se intampla cumplitul accident.

ZeXe spunea...

Adevarat, este o caracteristica specifica poporului nostru care-si pretuieste valorile abia dupa ce s-au stins. Ar fi frumos sa invatam sa-i incununam cu lauri si sa le oferim flori cand acestia inca le pot mirosi (exemplu recent: Marian Cozma). Mai nou suntem inconjurati doar de valori moarte dar inca-n viata ...si aici dam de o alta caracteristica de-a noastra ... nu stim sa apreciem adevaratele talente (exemplu recent: Costel Busuioc) si etalam din ce in ce mai multe imitatii, falsuri etc... si lista continua dar am sa ma opresc aici.Stiu ca am fost cinic si putin offtopic dar sper ca mi-am facut bine inteles mesajul, trebuie sa invatam sa APRECIEM.

Gabryelle spunea...

ZeXe, depinde cine trebuie sa aprecieze. Unii sunt in stare, altii nu. Unii o fac, altii refuza. :)

Irina - Andreea spunea...

asa de mult a trecut? :O nici nu-mi vine sa cred :(

Gabryelle spunea...

Da, atat de mult a trecut, Irina! :)