miercuri, decembrie 16

Ruj rosu, glitter si gloss

Be THE ONE, not anyone.
Sambata seara, singura in camera de camin, e timp destul pentru meditatii mai mult sau mai putin filosofice. In timp ce restul lumii sta linistita acasa, in mijlocul patului in care s-a obisnuit sa doarma, in fata televizorului, asteptand sa inceapa o emisiune oarecare sau un film banal, eu stau in camin. Nimic fun sau interesant de facut, nimeni prin preajma sa pot socializa. Imi aduc aminte de filmele pe care le-am vazut aseara la Miruna sau de saptamana trecuta cand am fost la cinema. In orice caz, plictiseala e prea mare ca sa imi pot gasi ceva de lucru. Asadar mi-am facut. Am inceput sa imi imaginez fel de fel de chestii, povesti, scenarii posibile sau imposibile. Am creat personaje (mai mult fictive), situatii, actiuni pe care ar putea sa le intreprinda. Nu a durat mult toata smecheria si m-am plictisit. Nu sunt in stare sa creez vietile unor oameni sau sa le curm. Nu pot sa le dau de facut teme pentru acasa. Am renuntat... Intre timp plictiseala se agrava. Mai primesc un telefon, port o dicutie decenta, inchid, apoi revin la peisajul de la mine din camera. Uff, nu e bine sa fii de unul singur sambata seara si sa ajungi sa iti inchipui tampenii. Stiu, era mai bine acasa, alaturi de cei dragi sau pe capul prietenilor, prieteni care imi sunt aproape chiar si acum, dupa atat timp, relatii care dureaza in ciuda tuturor urarilor de rau si incercarilor de a face o "lume mai buna, fara mincinosi si ipocriti" (incercari esuate de altfel, viata e roz chiar daca nu multora le convine).
Ador prieteniile care dureaza, imi place mult de tot ceea ce se intampla in jurul meu in perioada asta. Capat mult mai mult curaj si asta ma duce cu gandul la unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut pana acum: "Ruj rosu pentru zile negre" (Why I Wore Lipstick to My Mastectomy). Comparatia e dusa la extrem, ideea insa e aceeasi. Curaj, tupeu, sustinere din partea celor din jur, dar numai un singur lucru te poate face sa mergi cu incredere mai departe. Pentru Sarah Chalke (personaj interpretat de Geralyne Lucas) a fost rujul rosu. Pentru mine existentiale sunt prietenia si dragostea.
Nu as da viata pe care o am pentru o alta mai buna pentru ca nu gasesti pe strada prieteni adevarati ori bunavointa din partea strainilor.
Prefer un ruj rosu, glitter si gloss pentru ca tot ceea ce ma inconjoara sa capete stralucire.

2 comentarii:

Automate cafea spunea...

Cam trist ... dar de ce asa?

Gabryelle spunea...

Because it's just the way it is. :)