duminică, septembrie 7

Pseudo bun-simt

Te plimbi seara pe strada linistit. Decorul: un oras micut, in continua transformare. Pacat ca oamenii raman la aceeasi stare existentiala. Asfaltam strazi, imbunatatim infrastructura, infrumusetam oarecum privelistea, dar cei care locuiesc nu apreciaza absolut deloc. Si de ce spun asta? Pentru ca nu suport mizeria.
Veneam spre casa azi-dimineata, iar in fata scarii erau numai sticle de plastic, cutii de bere, coji de seminte, ambalaje de inghetata, servetele. O mizerie de nedescris... De cand m-am mutat nu am vazut asa ceva! Ies iarasi la ora 9 la cumparaturi si ma intorc peste vreo doua-trei ore. Aceeasi situatie. Urma o zi de duminica, femeia de serviciu vine abia luni si ei..... Nu va ganditi ca invinuiesc niste pusti. Nicidecum! Cauzatorii dezastrului sunt persoane mature, trecute destul de bine de douazeci de ani, cu pretentie la un anumit nivel de educatie si cultura, la un anumit bun-simt. Ma rog, pseudo bun-simt.
Culmea culmilor, cand aranjam cumparaturile in frigider, una din vecinele de pe scara se apucase sa mature. In varsta, cu un hadicap fizic, facea curatenie afara! Am aflat si cine s-a simtit bine seara trecuta. Raspunsul: niste persoane de sex feminin de pe palier. Jalnic! Femei in toata regula va comportati ca niste copii de trei ani. Daca mizeria asta ati facut-o in fata scarii, la voi in apartament ce e? Nici nu vreau sa imi imaginez!

Copilul din mine vrea o explicatie pentru comportamentul irational al celor din jur! Stiu, n-am sa o primesc prea curand. Sau poate niciodata!

Un comentariu:

Adrian Manolache spunea...

asta cam asa e....
traim in Romania...si aici mentalitatea e de pe vremea lui Gheorghe Gheoghiu DEJ...pacat
Have a nice day! :*